Menu

Kváskový pšeničný chlieb 650g

Zloženie: pšeničná múka 50 %, pitná voda, pšeničný kvások 10 % (pšeničná múka, pitná voda), jedlá jódovaná soľ (soľ, jodičnan draselný).

Skúste ho s olivovým olejom, cherry paradajkami a mozzarellou.

Zobraziť recept

Výživové údaje:

na 100 g% *RI na 100 g
Energia972 kJ / 229 kcal11 %
Tuky1,1 g2 %
– z toho nasýtené mastné kyseliny0,3 g2 %
Sacharidy47 g18 %
– z toho cukry1,4 g2 %
Vláknina2,1 g
Bielkoviny7,3 g15 %
Soľ1,3 g22 %

*RI = referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal)

Kváskový pšeničný chlieb s olivovým olejom, cherry paradajkami a mozzarellou

Čo budete potrebovať:
  • Kváskový pšeničný chlieb
  • 5 ks čerstvých fíg
  • ricotta
  • čerstvé bylinky a klíčky
  • 2 PL medu
  • farebné korenie
Postup:

Chlieb nakrájame na pozdĺžne kolieska, natrieme ricottou, na ktorú poukladáme na kolieska nakrájanú figu. Figu prelejem medom, dozdobíme bylinkami a klíčkami podľa chuti a okoreníme čerstvo zomletým farebným korením.