Kváskový semienkový chlieb

Zloženie: pšeničná múka 45 %, pitná voda, pšeničný kvások 6 % (pšeničná múka, pitná voda), ľanové semená 3,5 %, tekvicové semená 2,5 %, jedlá jódovaná soľ (soľ, jodičnan draselný), slnečnicové semená 0,9 %.
Skúste ho s pečeňovou paštétou, brusnicovým džemom a syrom brie
Zobraziť recept Pšeničná múka 45 %
Semienka 7 %
Výživové údaje:
na 100 g | % *RI na 100 g | |
Energia | 1042 kJ / 247 kcal | 12 % |
Tuky | 4,4 g | 6 % |
– z toho nasýtené mastné kyseliny | 2,0 g | 10 % |
Sacharidy | 42 g | 16 % |
– z toho cukry | 1,3 g | 1 % |
Vláknina | 2,0 g | – |
Bielkoviny | 8,6 g | 17 % |
Soľ | 1,2 g | 20 % |
*RI = referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal)

Kváskový semienkový chlieb s grilovanou hruškou, prosciuttom a píniovými orieškami
Čo budete potrebovať:
- BAKER STREET Kváskový semienkový chlieb
- Hrušku
- Maslo
- Prosciutto
- Píniové oriešky
- Hrozno
Postup:
Na grilovacej panvici, na masle opečieme na plátky nakrájanú hrušku do zlatista. V druhej panvici na sucho opečieme píniové oriešky. Kváskový semienkový chlieb opečieme v hriankovači do chrumkava. Pripravené hrušky poukladáme na chrumkavý krajec chleba, dozdobíme šunkou, orieškami a hroznom.
Tip: Pri opekaní položte na hrušku plátok kozieho syra, ktorý sa k opekanej hruške výborne hodí a doplní chuť chlebíka.